Suzuki 800 Intruder Club & Forum
Welcome to suzuki800 Intruder forum

A UK Site Dedicated To The Suzuki C800, VL800, VX800, VZ800, VS800, C50, M50, Intruder / Boulevard / Marauder.

You will need to register before all the area's become visible, before doing so please enter & read the first thread in the Introductory area

It will only take a minute to register & it would be great to have you on board
This is a free to access and use site.
Suzuki 800 Intruder Club & Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suzuki 800 Intruder Club & Forum

A UK Site Dedicated To The Suzuki C800, VL800, VX800, M800, VZ800, VS800, C50, M50 Model Intruder / Boulevard / Marauder
 
HomeRegisterLog in

 

 MOT Fail. Dead Relay? No Power

Go down 
AuthorMessage
shadycowboy
Member
shadycowboy


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 7:03 pm

So picked the bike up today from the garage. New tyres on. Sticks like glue. But thats another story. 

Went to the MOT centre. Off bike, turned off. Usual look over by mechanic.

Back on Bike. Turned on, everything lights up, hit starter button. DEAD. Turned off. Turned on nothing, no power at all.

FAILED

Bike pushed up hill and back into Suzuki. I'd rather it was here at home to fix it but no choice at the time.

I just fitted new indicators and a new led relay would that have been the problem?
Back to top Go down
simbo
* Site Guru *
simbo


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 7:22 pm

Main Fuse?
Back to top Go down
shadycowboy
Member
shadycowboy


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 7:30 pm

I don't even have the bike to check. :( Just looking reassurance from the members its not something major.
Back to top Go down
OldManYam
Very Valued VIP Member
OldManYam


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 7:33 pm

Have all the electrics shut down, or just the engine/starter circuits ?
Back to top Go down
shadycowboy
Member
shadycowboy


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 7:37 pm

All of them. Every last thing. Started fine at the garage. went about 90 seconds around the corner and. Dead.
Back to top Go down
bigmal
Very Valued VIP Member
bigmal


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 8:02 pm

Battery died? I had that, and it was very sudden...
Back to top Go down
Mr Intruder
Suzuki800.com Founder ... & ... Senior Administrator
Mr Intruder


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 10:27 pm

Main fuse, as Sim says.
Back to top Go down
shadycowboy
Member
shadycowboy


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeFri May 15, 2015 11:24 pm

Fingers crossed. I have a suspicion its the new relay though
Back to top Go down
Twojobmick
Valued VIP Member
Twojobmick


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeSat May 16, 2015 7:08 am

I'd go with Dave & Sim's diagnosis - main fuse
Back to top Go down
OldManYam
Very Valued VIP Member
OldManYam


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeSat May 16, 2015 10:48 am

Symptoms suggest main fuse has gone - but that does not identify the 'problem' ... is you have doubts about the relay, then that could be the clue - you need to check anything you have recently changed to see if there is either a faulty component causing a short, or some poor wiring.
Back to top Go down
katsd
Very Valued VIP Member
katsd


MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeSat May 16, 2015 12:19 pm

I had a very similar thing happen when I was re-wiring my rear.  You'll find that it's popped the main fuse.  If you've just changed the indicators, I'd hazard a guess that somewhere you have a wire touching either part of the frame or shorting across to another wire.  I'd start by buying a handful of mini-spade main fuses (30amp?), then try it & see if it works - chances are, it's blown the relay.  I wouldn't put the old relay back on till you've disconnected the cables from the new indicators.  I'd check the routing of the cables to see if they're touching anywhere.  If I couldn't see anything obvious, I'd then re-connect the indicators, one at a time & see if any of them blow the fuse again.  But I'd certainly initially go with the indicator theory
Back to top Go down
Sponsored content




MOT Fail. Dead Relay? No Power Empty
PostSubject: Re: MOT Fail. Dead Relay? No Power   MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitime

Back to top Go down
 
MOT Fail. Dead Relay? No Power
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Daiwa Dead Or Alive Swimbait
» Rhino dead
» Power Mods ????
» dead bait straight ledger running rig question....
» Mens 4 x 100m Aussie Watch

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Suzuki 800 Intruder Club & Forum :: The Garage :: General Electrical Modifications, Help & Information.-
Jump to:  
Slide Show
A random selection of suzuki800.com member bikes.
Latest topics
» Slammed Volusia - 2" lowering kit - video
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby buzz5019 Thu Jul 09, 2020 9:37 pm

» VX800 exhaust advice
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby oldmick Thu Jul 09, 2020 8:05 pm

» Hi everyone
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby stingray Thu Jul 09, 2020 1:57 pm

» Suzuki C50/C800 valve adjustment procedure tips
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby EazyDuz Wed Jul 08, 2020 10:42 pm

» Cooling fan troubles
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Dushmth88 Wed Jul 08, 2020 7:27 pm

» Debaffled and looking for end caps
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby rehanpk Tue Jul 07, 2020 7:34 pm

» Tail light fuse blowing
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby hmac Tue Jul 07, 2020 1:57 pm

» * Suzuki C800, De-badge *
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Fri Jul 03, 2020 5:19 pm

» Single red and blue wire help
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby ardie Tue Jun 30, 2020 5:55 pm

» New old guy
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby ardie Tue Jun 30, 2020 5:46 pm

» Hi Suzuki drivers
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby ardie Tue Jun 23, 2020 1:01 am

» Hello
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Sun Jun 21, 2020 10:51 am

» Lft side swing arm cover - decoration or functional?
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Sat Jun 20, 2020 12:48 pm

» Advice on carrier needed.
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Holstein Thu Jun 18, 2020 6:50 pm

» Helllo
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Thu Jun 18, 2020 10:52 am

» Bad vibrations
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Tue Jun 16, 2020 1:31 pm

» 50/50 vinegar flush.
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Badger Mon Jun 15, 2020 2:41 pm

» Vz800 speedometer
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Mpiercy94 Sun Jun 14, 2020 11:43 am

» Hello
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby Pygsli Sat Jun 13, 2020 7:01 pm

» Front wheel gap?
MOT Fail. Dead Relay? No Power Icon_minitimeby ardie Sat Jun 13, 2020 6:34 pm

Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password