Suzuki 800 Intruder Club & Forum
Welcome to suzuki800 Intruder forum

A UK Site Dedicated To The Suzuki C800, VL800, VX800, VZ800, VS800, C50, M50, Intruder / Boulevard / Marauder.

You will need to register before all the area's become visible, before doing so please enter & read the first thread in the Introductory area

It will only take a minute to register & it would be great to have you on board
This is a free to access and use site.
Suzuki 800 Intruder Club & Forum
Welcome to suzuki800 Intruder forum

A UK Site Dedicated To The Suzuki C800, VL800, VX800, VZ800, VS800, C50, M50, Intruder / Boulevard / Marauder.

You will need to register before all the area's become visible, before doing so please enter & read the first thread in the Introductory area

It will only take a minute to register & it would be great to have you on board
This is a free to access and use site.
Suzuki 800 Intruder Club & Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Suzuki 800 Intruder Club & Forum

A UK Site Dedicated To The Suzuki C800, VL800, VX800, M800, VZ800, VS800, C50, M50 Model Intruder / Boulevard / Marauder
 
HomeRegisterLog in

 

 Indicators not indicating!

Go down 
4 posters
AuthorMessage
tonyuchiha101
Prospect




Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeTue Apr 12, 2016 9:58 pm

My left rear indicator has suddenly stopped working.
No flashing or Constant light just nothing.

I've removed the bulb and tried it on the other side, works fine.
So its not the bulb thats for sure. Any suggestions? I wouldn't have thought its a fuse, I cant see each corner light having a fuse each.

Anyone experienced this before?

Thanks Indicators not indicating! 4176454701
Back to top Go down
v-twin
Very Valued VIP Member
v-twin



Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeTue Apr 12, 2016 10:13 pm

Does the front one come on, if so is it on constant? That means the switch is working and the circuit from the flasher relay is working. More than likely its a loose wire, trace the wires from the indicator to where it joins the loom, it will more than likely be connected with push together bullet connectors, make sure they are clean and making contact. Have you got a multimeter, if so check the voltages across the above connections.
Back to top Go down
tonyuchiha101
Prospect




Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeTue Apr 12, 2016 10:19 pm

the front one comes on and flashes fine. the dashboard light flashes faster then normal.

So I thought with the bulbs working else where its gotta be an issue with power getting to the socket?
Back to top Go down
v-twin
Very Valued VIP Member
v-twin



Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeTue Apr 12, 2016 10:32 pm

Its either the indicator fitting itself or a loose/broken wire, I am not familiar with the VZ so I am not sure where all the connections are etc. Your going to have to roll your sleeves up and do some investigation, one bit at a time. Odds on that its a loose/broken wire, you have just got to find it!!
Back to top Go down
hmac
Member
hmac



Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeWed Apr 13, 2016 9:21 am

Check inside the bulb holder for corrosion first, could just need a clean. If not that take the chrome rail off the back mudguard and you will find some connectors in there. Two of them are for the indicator.  Check that they are not loose or corroded, also trace the wire through and under the mudgaurd and check that they are not chafed or broken. If no visible sign of damage connect them to a 12v supply and see if the bulb lights. If it does then the problem is most likely in the cables between the connectors and the relay that sits behind the right hand side panel.
Back to top Go down
Rob Reimer
Member
Rob Reimer



Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitimeWed Apr 13, 2016 11:10 am

The VZ 800's are bad about the wires rubbing through under the fender. My bet would be that this is the problem. Good luck!
Back to top Go down
Sponsored content





Indicators not indicating! Empty
PostSubject: Re: Indicators not indicating!   Indicators not indicating! Icon_minitime

Back to top Go down
 
Indicators not indicating!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Indicators and Quartz reefs
» Pike hangers/indicators
» Drop off indicators
» Home made pike tackle
» Ironstone is it an indicator?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Suzuki 800 Intruder Club & Forum :: The Garage :: Lighting & illumination.-
Jump to:  
Slide Show
A random selection of suzuki800.com member bikes.
Latest topics
» Greetings
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Badger Fri Jan 21, 2022 10:09 am

» low power in electrics. - Causes?
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Damion Jones Thu Jan 20, 2022 9:46 pm

» Hi Gals & Guys from Pete
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Badger Fri Jan 14, 2022 7:20 pm

» New indicators
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Paulw66 Sun Jan 09, 2022 8:29 pm

» VS1400 rear end on a VS750
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Lukaszmlynaczyk Sun Jan 09, 2022 10:02 am

» Lock the steering - VZ800
Indicators not indicating! Icon_minitimeby ssalvado Fri Jan 07, 2022 6:42 pm

» Bike not starting
Indicators not indicating! Icon_minitimeby compromarly@gmail.com Fri Jan 07, 2022 12:26 pm

» Filling in baffle holes
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Uneasy_Rider Thu Jan 06, 2022 12:52 am

» Has anyone installed a rear swingarm, from suzuki vs 1400 to vs 800?
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Jek Tue Jan 04, 2022 6:13 pm

» Hello from belarus
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Jek Tue Jan 04, 2022 2:44 pm

» Hello from NC USA
Indicators not indicating! Icon_minitimeby pasleyspabulum Fri Dec 31, 2021 5:37 pm

» VX reg/rec location
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Damion Jones Wed Dec 29, 2021 8:16 pm

» Rebaffle?
Indicators not indicating! Icon_minitimeby pasleyspabulum Mon Dec 27, 2021 12:35 pm

» Lambda sensors - HELP!
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Badger Mon Dec 20, 2021 7:38 pm

» Vz800 head port and polishing
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Dfreel43 Sat Dec 18, 2021 6:08 pm

» Another newbie from Somerset
Indicators not indicating! Icon_minitimeby John4393 Fri Dec 17, 2021 10:20 pm

» ORIGINAL INTRUDER OWNER'S T-SHIRTS FOR ONLY $18.00 NOW!
Indicators not indicating! Icon_minitimeby katsd Thu Dec 16, 2021 2:23 pm

» Bike Lifts
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Dermagraphic Wed Dec 15, 2021 12:45 pm

» Hello from Plymouth
Indicators not indicating! Icon_minitimeby jessausten Mon Dec 13, 2021 1:33 pm

» New Member - VX800 owner from Miami
Indicators not indicating! Icon_minitimeby Maroon VX800 Sun Dec 12, 2021 8:19 pm

Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password